Fordele ved sportsmassage

At dyrke sport er sundt for kroppen, men det kan også være belastende. Dette gælder især, hvis man ikke er vant til at dyrke sport. En sportsmassage kan derfor være en god idé for at mindske risikoen for skader, og for at opnå bedre restitution efter træningen. Læs her om 5 fordele ved sportsmassage:

Sportsmassage mindsker risikoen for skader

Når man dyrker sport, er der en øget risiko for at pådrage sig skader. Sportsmassage kan hjælpe til at mindske denne risiko. Massagen virker nemlig støttende på leddene og musklerne, og kan dermed hjælpe til at forebygge skader.

Sportsmassage giver bedre restitution

Efter en hård træning er det vigtigt, at kroppen får mulighed for at restituere. Sportsmassage er en god måde at hjælpe kroppen på vej mod bedre restitution. Massagen øger blodcirkulationen, og dermed nærings- og iltoptagelsen i musklerne. Samtidig stimulerer sportsmassage nerverne, og dermed frigives hormoner, som er med til at genopbygge musklerne.

Sportsmassage mindsker muskelspændinger

Når man træner, kan musklerne spænde op. Dette kan give en øm og stiv feeling i musklerne, og det kan være svært at bevæge sig frit. Sportsmassage mindsker risikoen for, at musklerne spænder op, og dermed giver massagen en mere afslappet fornemmelse i musklerne.

Sportsmassage forebygger træningsømhed

Når man dyrker sport, kan man få ondt i muskler og led efter træningen. Dette er typisk træningsømhed, og den kan være svær at komme af med. Sportsmassage er en god måde at forebygge træningsømhed på. Massagen mindsker inflammationen i musklerne, og dermed bliver det nemmere at bevæge sig frit igen.

Sportsmassage giver en bedre holdning

Når man dyrker sport, kan det være svært at have en god holdning. Dette skyldes, at man ofte sidder eller står forkert, når man træner. Sportsmassage kan hjælpe til at rette op på en dårlig holdning. Massagen stimulerer nemlig leddene, og dermed får man en bedre holdning.

For mere information læs vores dybdegående artikel om sportsmassage.

 

Forside > Behandlinger > Sportsmassage > Fordele ved sportsmassage